Linkovi

Novi napadi na Alepo, Keri sutra u Ženevi


Čovek nosi devojčicu posle vazdušnih napada u Alepu
Čovek nosi devojčicu posle vazdušnih napada u Alepu

Prema navodima Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu, od 22. aprila, blizu 250 civila stradalo je u gradu u kojem se vladine snage i pobunjenici bore za prevlast. U današnjim napadima, najmanje pet...

Najmanje pet osoba stradalo je u severnom sirijskom gradu Alepu tokom današnjih tridesetak vazdušnih napada snaga sirijske vlade, koji su iz ratnih aviona i borbenih helikoptera gađali ciljeve u delovima grada pod kontrolom pobunjenika.

Prema navodima Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu, od 22. aprila, blizu 250 civila stradalo je u gradu u kojem se vladine snage i pobunjenici bore za prevlast. Od tog broja najmanje 50 poginulo je u vazdušnom napadu na bolnicu pre dva dana.

Američki državni sekretar Džon Keri sutra putuje u Ženevu na razgovore o situaciji u Siriji. Stejt Department je saopštio da će glavna tema biti aktuelni napori da se ponovo uspostavi prekid neprijateljstava u celoj Siriji.

Alepo je izostavljen iz privremeno postignutog prekida vatre, u kojem su posredovali Moskva i Vašington, koje se kako izgleda poštuje u uporištima režimskih snaga, pokrajini Latakija, Damasku i obližnjem predgrađu Istočna Guta, koje je pod kontrolom pobunjenika.

XS
SM
MD
LG