Linkovi

Bajden i dalje pozitivan na Kovid


Američki predsednik Džozef Bajden (Foto: Twitter/@POTUS
Američki predsednik Džozef Bajden (Foto: Twitter/@POTUS

Američki predsednik Džozef Bajden ponovo je bio pozitivan na kovid 19 preneo je njegov lekar Kevin O'Konor u dopisu koji je objavila Bela kuća.

Bajden je testiran nakon laganog treninga, naveo je O'Konor.

U dopisu piše da se Bajden oseća dobro i nema temperaturu, kao i da i dalje povremeno kašlje, ali ređe nego što je to bio slučaj u utorak.

Bajden je ponovo bio pozitivan na kovid u subotu, što je njegov doktor opisao kao reinfekciju koja se viđa kod malog broja pacijenata koji uzimaju lek Pakslovid.

Prvi put je bio kovid pozitivan 21. jula i svoje simptome tada opisao kao blage, rekavši da je u mogućnosti da nastavi sa radom u izolaciji. Blage simptome pripisao je vakcinaciji i lekovima.

Izašao je iz izolacije u sredu, kada je bio negativan na testu.

Pošto je ponovo pozitivan, predsednik SAD morao je da otkaže neka putovanja i događaje.

Mali broj ljudi, koji uzima antivirusni lek Pakslovid, može da dobije ponovnu infekciju kovidom posle petodnevnog uzimanja leka, pokazale su studije.

"Bajden će nastaviti da radi u interesu američkog naroda iz svoje rezidencije", napisao je njegov lekar.

Bela kuća se trudila da naglasi da je Bajden, star 79 godina, sposoban da nastavi da radi iako je kovid pozitivan. Objavljivali su video snimke na kojima je predsednik poručivao da se oseća dobro i da prisustvuje virtuelnim sastancima sa saradnicima.

XS
SM
MD
LG