Linkovi

Uhapšen predsjednik Privrednog suda Crne Gore Blažo Jovanić


Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić (Foto: VOA, Jovo Radulović)
Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić (Foto: VOA, Jovo Radulović)
Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić uhapšen je u ponedjeljak po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, zbog sumnje u stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, potvrđeno je Glasu Amerike nezvanično iz policije.
Kako je takođe nezvanično rečeno, pripadnici specijalnog policijskog odjeljenja jutros su obavili pretres prostorija Privrednog suda u Podgorici, a u vezi sa tim slučajem privedeno je još nekoliko osoba.
Prije tri nedelje, 18.aprila uhapšena je bivša dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica zbog sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.
Uhapšen predsjednik Privrednog suda u Crnoj Gori
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00
Bivšoj dugogodišnjoj čelnici pravosudja nakon hapšenja je pozlilo i primljena je u Klinički centar Crne Gore, odakle je nakon kliničkih ispitivanja sprovedena u Istražni zatvor u Spužu.

Abazović: Imamo različitog tužioca i odmah imamo rezultate

Premijer Dritan Abazović pozdravio je jutrošnju akciju Specijalnog državnog tužilaštva i policije u kojoj je uhapšen predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić.

“Najbolji odgovor na sve kritike u vezi sa eventualnim nedostatkom borbe protiv oranizovanog kriminala i korupcije neka bude ovakav kao što je bio jutros. Pozdravljam akciju Specijalnog državnog tužioca i akciju policije”, kazao je premijer Crne Gore odgovarajući na pitanja novinara u holu Skupštine u vezi sa hapšenjem predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića.

On je, takođe, rekao da smatra da je “pravda krenula još od ranije, samo što će sad dobiti još više zamaha”.

"I sve što će se desiti u narednom periodu je vrlo pozitivno za Crnu Goru, ali neka pričaju rezultati. Rezultati su zasada neumoljivi i lčno očekujem da se ovaj trend nastavi", rekao je Abazović.

Na pitanje zašto se čekalo do sada s obziro na to je “Jovanić odavno pominjan u kontekstu raznih nepočinstava i potrebe da se u vezi sa tim privede pravdi”, Abazović je kazao:

“Policija ista kao prije, tužioci su različiti”, rekao je crnogorski premijer.

“Kada je riječ o gospodinu Jovaniću, to je sve što imam da kažem. Više puta sam govorio o problemima u Privrednom sudu. Ali samo da kažem, policija je ista kao i prije tri mjeseca, kao prije šest mjeseci… samo imamo različitog tužioca i odmah imamo rezultate. Tako da sva kritika koja je bila u prethodnom periodu pada u vodu kada se stvari postave onako kako treba da se postave. Nije ovo još zaokružena priča, svi treba da se ekipiramo da budemo još odgovorniji, još bolji, neka sve institucije rade svoj posao”, naveo je Abazović.

Akciju hapšenja predsjednika Privrednog suda Crne Gore Blaža Jovanića pozdravio je i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

"Pozdravljamo akciju policije - Specijalnog policijskog odjeljenja na čelu sa novoizabranim rukovodiocem Predragom Šukovićem, koja je izvedena po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića", napisao je Adžić na Tviteru i dodao da je “ovo tek početak jačanja povjerenja u institucije bezbjednosti”.

"Današnja, kao i nedavne akcije najbolji su pokazatelj posvećenosti i beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, što je i postavljeno kao jedan od ključnih prioriteta Vlade", saopštio je ministar Adžić.

Povodom hapšenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića oglasio se i doskorašnji premijer Zdravko Krivokapić.

"Sa zadovoljstvom pozdravljam aktivnosti novog SDT-a, uključujući nalog za današnja hapšenja. U više navrata sam ukazivao da su Privredni sud i njegov predsjednik godinama radili protiv interesa države Crne Gore, a za račun privatnih interesa", naveo je Krivokapić na Tviteru.

XS
SM
MD
LG