Linkovi

SSP predlaže da Zdravko Ponoš da bude predsednički kandidat opozicije


Bivši načelnika Generalštaba Vojske Srbije i član Narodne stranke Zdravko Ponoš, Foto: Glas Amerike
Bivši načelnika Generalštaba Vojske Srbije i član Narodne stranke Zdravko Ponoš, Foto: Glas Amerike

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predložio je Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata opozicije na predstojećim izborima, na Glavnom odboru SSP u Novom Sadu, javlja N1.

Na Glavnom odboru rečeno je da će SSP partnerima u opoziciji predložiti da podrže Ponoša kao predsedničkog kandidata.

Krajem novembra, deo opozicije u Srbiji sklopio je savez, a u njemu se osim SSP i Narodne stranke nalaze i Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret slobodna Srbija, Pokret za preokret, Građanske platforme, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Udruženi Sindikata Sloga.

Ponoš se već pominjao kao kandidat opozicije, ali je on ranije demantovao da je takav dogovor postignut.

Đilas za Glas Amerike: Pravi kandidat ima šanse da pobedi Vučića
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:31 0:00

Zdravko Ponoš je general-potpukovnik Vojske Srbije u penziji, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i bivši pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije. Jedan je od osnivača Narodne stranke, a krajem prošle godine odustao je od kandidature za potpredsednika te partije, ali je ostao njen član.

Na sednici Glavnog odbora SSP potvrđeno je da će potpredsednica te stranke Marinika Tepić biti nosilac zajedničke liste liste na parlamentarnim izborima.

Sednica Glavnog odbora SSP održana je iza zatvorenih vrata, a prema saznanjima N1, nije bilo rasprave o tome koga će SSP predložiti za nosioca opozicione liste na izborima u Beogradu.

XS
SM
MD
LG