Linkovi

Crna Gora: Stotine kilograma kokaina pronađeno u paketima s bananama


ARHIVA - Paketi s kokainom u skladištu u Sidneju, 18. januara 2018. (Foto: AP)
ARHIVA - Paketi s kokainom u skladištu u Sidneju, 18. januara 2018. (Foto: AP)

Zvaničnici u Crnoj Gori potvrdili su da je u akciji policije i carine, sprovedenoj u srijedu u logističkom centru trgovačkog lanca Voli nadomak Podgorice, zaplijenjeno više stotina kilograma droge, koje su, prema nezvaničnim informacijama, bile skrivene u paketima banana.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović čestitao je na Tviteru državnim organima uspješnu akciju zapljene više stotina kilograma droge, navodeći da je saradnja organa na visokom nivou i “snažno u zaštiti građana i građanske Crne Gore”.
Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je da je “poslije pet mjeseci još jedna ogromna zapljena kokaina u Crnoj Gori”, poručujući da “nastavljamo borbu protiv narko kartela”.
“Odlučno, hrabro i bez kompromisa”, napisao je Abazović na Tviteru i čestitao pripadnicima Agencije za nacionalnu bezbjednost, MUP-a, policije, Uprave prihoda, carina i tužilaštva, kao i međunarodnim partnerima i savjesnim građanima, “na uspješno obavljenom zadatku”.
Prethodno su pojedini lokalni mediji javili da se radi o 400 kilograma kokaina, koji su navodno pronašli radnici i prijavila uprava te kompanije, ali do ovog trenutka Glas Amerike u policiji nije mogao dobiti potvrdu te informacije.
Za petak u podne iz Specijalnog državnog tužilaštva najavljena je konferencija za medije o najnovijoj zapljeni droge, dok za sada nije bilo zvaničnih informacija o količini i vrijednosti zaplijenjene droge, kao ni o eventualnim privođenjima osumnjičenih.
U avgustu prošle godine policija je zaplijenila rekordnih 1,4 tone kokaina u jednoj privatnoj kući u Zeti, što je rezultiralo privođenjem vlasnika kuće i njegove ćerke, protiv kojih je tužilaštvo krajem prošle godine podiglo optužnicu.

XS
SM
MD
LG