Linkovi

Crna Gora: Kriminalna grupa osumnjičena za planiranje ubistva tužilaca, policajaca, sutkinje


Specijalni tužilac Milivoje Katnić (rtcg.me)
Specijalni tužilac Milivoje Katnić (rtcg.me)

Crnogorski tužioci saopštili su u srijedu da je Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa policijom, rasvijetlilo slučaj kriminalne organizacije osumnjičene za planiranje više teških ubistava, šverc droge i napade na državne službenike, uključujući i Glavnog specijalnog tužioca Milivoia Katnića i Specijalnog tužioca Sašu Čadjenovića.

Specijalni tužilac Miroslav Turković saopštio je na konferenciji za novinare da su Emil Tuzović i Stefan Djukić organizovali kriminalnu organizaciju čiji su članovi “planirali napad na sutkinju Biljanu Uskoković, ali i planiranja ubistva tužilaca Milivoja Katnića, Saše Čađenovića i policajaca Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića".

“U kriminalnoj grupi je uspostavljena stroga hijerarhija, služili su se prikrivenom komunikacijom, čijim se presretanjem došlo do dokaza. Osumnjičeni su za davanje mita, uticaj na funkcionere kako bi se ubrzao postupak za rasformiranje SDT-a, a da se potom ubiju Katnić i Čađenović. Plan bio da se ubiju policijski funkcioneri Zoran i Petar Lazović”, rekao je Turković novinarima.

Turković je pročitao i poruke koje su članovi te grupe razmjenjivali, a novinarima su prikazane i fotografije na kojima je zabilježeno praćenje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

On je detaljno opisao namjere osumnjičenih za planiranje ubistva Katnića, koga su, kako je rekao, prvo planirali da ubiju u mjestu Busovnik, a zatim u mjestu Daljam nadomak Podgorice, jer su utvrdili da na tim lokacijama nema kamera.

"Specijalnog tužioca Čađenovića planirali su da dignu u vazduh eksplozivom", rekao je Turković na zajedničkoj pres konferenciji SDT i Uprave policije u Podgorici, navodeći da su “organizatori na Starom Aerodromu pronašli stan u kom bi boravili prije i poslije ubistva Katnića”.

XS
SM
MD
LG