Linkovi

Đoković bez medalje na Olimpijskim igrama


Đoković posle poraza u borbi za bronzu
Đoković posle poraza u borbi za bronzu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskom turniru u Japanu pošto je u borbi za treće mesto izgubio od Španca Pabla Karenja Buste 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (8:6), 3:6.

Đoković je izgubio prvi set, potom u taj brejku izjednačio i vratio se u meč, ali u odlučujućem setu nije uspeo da parira preciznim servisima Karenja Buste i vrati brejk, prenosi Fonet.

Uspeo je da spase nekoliko meč lopti, ali je Španac šestom završio borbu za bronzu i prvog tenisera sveta ostavio bez medalje u Tokiju.

Đoković nije igrao u miks dublu za bronzanu medalju sa Ninom Stojanović zbog iscrpljenosti.

Kako prenosi N1, on je novinarima u Tokiju rekao da mu je žao što nije osvojio medalju, ali da ne žali što je došao na Olimpijske igre. Kazao je i da ima više povreda.

Povreda je u pitanju, ne jedna više ih je. Nadam se da me to neće sprečiti da idem na US Open. Ne kajem se što sam došao i što sam dao sve od sebe, jer kako bih se kajao. To je normalna stvar da kada si na Olimpijskim igrama pokušaš da doneseš medalju za svoju zemlju. Za neki moj standard i moja očekivanja ovo nije idealan rezultat. Izvinjavam se svima koje sam se razočarao. Žao mi je i zbog Nine isto, otkazalo mi je potpuno telo, igrao sam pod lekovima, bolovima".

Prvi teniser sveta je rekao da postoji mogućnost da se nađe i u Parizu na Olimpijskim igrama za tri godine.

Nije toliko daleko, ali opet jeste donekle. Jer nemam 25 godina. Ali ne vidim kraj svoje karijere. Olimpijske igre, Dejvis Kup, Grend Slemovi, ATP Kup. To me najviše inspiriše da nastavim, igranje za Srbiju je privilegija i čast, želim da igram i u Parizu. Želim da igram, da osvojim barem jednu medalju", kaže Đoković.

XS
SM
MD
LG