Linkovi

Zoran Vuletić: Srbija se predala ruskim interesima


Konferencija za štampu Zorana Vuletića (GDF) i Nebojše Zelenovića (Foto: Zajedno za Srbiju)

Još jedno istraživanje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) podiglo je prašinu u Srbiju - po podacima ove organizacije više od polovine građana Srbije, tačnije 52 odsto njih smatra da u slučaju da ishod pregovora oko Kosova ne bude povoljan, Srbija treba vojno da interveniše.

To je alarmantan podatak, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić i dodao da je po istražinjanju BCBP-a 47 odsto ispitanika spremno da i lično učestvuje u vojnoj intervenciji, oko 58 odsto smatra da Republika Srpska treba da se pripoji Srbiji, a 51 odsto protiv članstva u Evropskoj uniji.

Zoran Vuletić video
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Podsećajući da su isti ispitanici pre 20 godina bili za EU, Vuletić je rekao da je relativizovanje ratne prošlosti je počelo 2003. godine, posle ubistva tadašnjeg predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića.

"Mi smo sada otupelo društvo jer sve Vlade od 2004. su se trudile da neguju zaborav i branile ratnu prošlost Srije koja je apsolutno bila neslavna", izjavio je Vuletić i ocenio da je ustav iz 2006. godine štetan za interese Srbije zbog fikcije u preambuli, iako je jasno da je 1999. u Kumanovu potpisana kapitulacija.

On smatra da se Srbija predala ruskim interesima i da se njima rukovodi umesto svojim interesima:

"Moramo da shvatimo da je naša budućnost na Zapadu jer naša deca tamo odlaze i tamo nalaze utočište, a ovde naše društvo ne želi da krene putem tih integracija".

Po mišljenju predsednika Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića potrebno je od "kosovskog pitanja učiniti demokratsko pitanje".

"Istorija nam pokazuje da što vise odlažemo sve lošije živimo", rekao je Zelenović i istakao je da to ne znači da bi se Kosovo predalo ili prodalo, nego da se kroz pregovore donese trajni mir.

On je ocenio da Srbija treba da bude deo zapadnog sveta, gde postoje građanske slobode, najbolje obrazovanje, socijalna i zdravstvena zaštita na najvišem nivou.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG