Linkovi

Vučić najavljuje novu vladu u prvoj polovini septembra


Arhiva - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Arhiva - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da će se on i njegovi saradnici i politički partneri postarati da Vlada bude izabrana u prvoj polovini septembra, nakon razgovora o Kosovu u Vašingtonu.

Vučić je gostujući na TV Prva rekao da SNS ima dobre odnose i sa Socijalističkom partijom Srbije i sa Srpskim patriotskim savezom, i da "poštuje i jedne i druge".

On je, kako prenosi FoNet, rekao da je ponosan na činjenicu što će u Srbiji biti više od 50 odsto novih gradonačelnika i predsednika opština i rekao da su to "te velike promene u Srbiji".

Vučić je rekao da su građani Srbije na izborima poručili da se zemlja kreće u dobrom pravcu, ali da imaju mnogo zamerki "na ljude koji se time bave i njihovu bahatost i aroganciju" i da žele oštriju borbu protiv korupcije i kriminala, i naglasio da onaj ko se uljuljkuje u svom izbornom rezultatu "pada odmah".

Stručnjaci da kažu koja vakcina valja

Govoreći o vakcinama protiv Kovida 19, Vučić je rekao da se Srbija trudi da nabavi i evropsku, i rusku, i kinesku vakcinu i naveo da njega ne interesuje koju će vakcinu on lično da primi i da čeka da srpski stručnjaci, pomenuvši pritom epidemiologe Predraga Kona i Dariju Kisić Tepavčević i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, kažu koja je dobra i da će on prvi primiti tu vakcinu.

On je rekao da veruje lekarima i da očekuje da će vakcine biti u naredna tri meseca.

XS
SM
MD
LG