Linkovi

Vučić saopštio premijeru Izraela da je Srbija uvređena


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u sredu telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom i saopštio mu da je Srbija uvređena zbog učešća aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u proslavi operacije "Oluja", u Kninu u Hrvatskoj, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

Kako je saopštila pres služba predsednika Srbije, Netanjahu je prihvatio poziv Vučića da poseti Srbiju, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze dve države, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena razvoju ukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom je istakao da je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Izraela, kada je jednoj ulici dodeljeno ime duhovnog oca izraelske države Teodora Hercla.

Vučić i Netanjahu su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dve zemalje u poljoprivredi i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG