Linkovi

Vučić kaže da ga ne brinu demonstracije, Dveri pozivaju na protest u subotu


Građani preskaču zaštitnu ogradu ispred Predsedništva Srbije na protestu
Građani preskaču zaštitnu ogradu ispred Predsedništva Srbije na protestu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga ne brinu ljudi koji su se okupili na demonstracijama protiv njega na Andrićevom vencu, ali to što učesnici protesta nisu poštovali mere i preporuke lekara zbog koronavirusa, prenosi Fonet.

Ispred Predsedništva Srbije u četvrtak uveče održan je protest u organizaciji grupe Građanski otpor koja je pozvala građane da izađu i pokažu svoje nezadovoljstvo.

Posle aplauza u 20.00 i lupanja u šerpe u 20.05, grupa građana i pojedini opozicioni političari poput lidera Dveri Boška Obradovića, preskočila je zaštitnu ogradu ispred Predsedništva i približila se ulaznim vratima.

"Večeras sam ispred Predsedništva video neke pristojne ljude, ali i neke pijane, koji su pivom gađali devojke, pripadnice Kobri. To je sve demokratija, nemam ništa protiv toga, ali mi ne smemo na isti način da odgovorimo", rekao je Vučić na TV Hepi.

Svi ti politički lideri, dodao je, nemaju šta da rade i osim "mrzimo te Vučiću", nemaju drugu poruku za građane.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović je pozvao građane Srbije da u subotu u 19 časova izađu na centralne trgove i ulice svojih gradova, svim prevoznim sredstvima koja poseduju i da do 20.05 budu u protestnoj vožnji.

"Da protestujemo protiv ove nenormalne vlasti, da pobuna izađe na ulice. Nećemo više da se sklanjamo i ćutimo, da pokažemo da nas ima i da se ne plašimo", rekao je Obradović, prenosi Fonet.

XS
SM
MD
LG