Linkovi

Vučić: Novinarska pitanja nemaju veze sa mojim zdravljem


Arhiva - Aleksandar Vučić, predsednik Srbije
Arhiva - Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

BEOGRAD -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom svog prvog pojavljivanja pred novinarima nakon što je vikend proveo u bolnici, da pitanje novinara TV N1 nema nikave veze sa njegovim zdravstvenim stanjem, "niti ima, niti će imati pitanje bilo koga od vas" i dodao da nijednog sekunda nije rekao da je bilo ko od novinara kriv za njegove zdravstvene probleme.

Podsetimo, nakon što je Vučić zadržan na Vojno-medicinskoj akademiji u petak uveče zbog zdravstvenih problema, tabloidna štampa i provladine televizije započele su još jednu kampanju protiv novinara televizije N1, ovoga puta protiv novinara Miodraga Sovilja i programskog direktora te kuće Jugoslava Ćosića, zato što je Sovilj tokom Vučićevog obraćanja medijima na gradilištu Beograda na vodi insistirao na odgovoru u vezi sa aferom trgovine oružja pokazujući mu fotografiju jednog dokumenta na svom telefonu. Tabloidi i brojni provladini komentatori protumačili su da je taj događaj loše uticao na zdravlje Vučića, te da je on zbog toga završio u bolnici.

Vučić je, međutim, danas naglasio da nikada nije bežao od pitanja i da mu pitanja koriste da "raskrinka neistine pojedinih medija i laži političkih protivnika", da novinar N1 Miodrag Sovilj i ta televizija nemaju nikakve veze sa njegovim zdravstvenim problemima i da nije tajna da je on hronično bolestan.

"Mene brine što ste lagali sve vreme da je to rekao neko od nas. Ne smeta mi ni kada mi neki žele pet metaka u leđa iz Lokalnog fronta, ali mi smeta kada neko kaže: 'Nemoj da se baviš svojim poslom, ako ne možeš da podnosiš pitanja'. Mogu. Radujem se vašim pitanjima", rekao je Vučić.

Vučić je pozvao novinare da postavljaju pitanja i rekao da će uvek dobiti odgovor, a da će političke protivnike pobediti argumentima.

"Uvek ste dobro došli, nikakve veze nemate sa mojim zdravstvenim stanjem. To je meni priroda dala i moja nepažnja, neredovno uzimanje lekova za srce i hipertenziju", rekao je Vučić.

"Ja sam hronično bolestan i danas sam pod terapijom... Bila je to savršena oluja, kako su rekli lekari", rekao je Vučič, odgovarajući na novinarska pitanja. "Nije bila laka ta noć petak na subotu. Hvala za brigu hvala i onima što su želeli da nestanem jer me motivišu da se još jače i hrabrije borim za našu Srbiju", rekao je Vučić novinarima u Beogradu komentarišući pisanja na društvenim mrežama.

On je naglasio da nikada nije bežao od pitanja novinara jer mu daju priliku da raskrinka "laži" svojih političkih protivnika i pokaže koliko su besmisleni njihovi napadi, te da će protivnike pobediti činjenicama i argumentima. "Kažem pobediću jer mnogi žele - ne da postave pitanje, već da budu politički protežei", rekao je Vučić.

On je rekao da se sa N1 televizije i nekih drugih medija vodi "jeziva kampanja", pominjući da je meta tavke kanpanje bila i njegova savetnica Suzana Vasiljević.

Prema njegovim rečima, to je "pervezna inverzija" jer ovi mediji od sebe prave žrtvu.

XS
SM
MD
LG