Linkovi

Vučić: Odbrana Kataija ne znači da biram stranu na izborima u SAD


Serbia's President Aleksandar Vucic talks at a news conference during trilateral meeting in Ohrid

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da je izjavom o fudbaleru Aleksandru Kataiju izabrao stranu u američkim predsedničkim
izborima i istakao da je stao u odbranu državljanina Srbije, prenosi Fonet.

Supruga fudbalera iz Srbije Aleksandra Kataija koji je igrao za američki klub LA Galaxy, imala je nekoliko spornih, rasističkih objava na društvenim mrežama zbog kojih je LA Galaxy okončao ugovor sa Kataijem.

Predsednik Srbije reagovao je na tu vest rekavši da "ne misli da je vrhunac demokratije ako otpustite fudbalera ne zato što loše šutira levom i desnom nogom, već zato šta njegova žena piše negde".

Vučić smatra da Kataijevu suprugu treba krivično goniti ako je počinila krivično delo raspirivanja verske, nacionalne i rasne mržnje, a ne otpuštati njegnog supruga.

Predsednik Srbije kaže da odbranom Kataija nije odabrao stranu na američkim izborima na kojima su kandidati aktuelni predsednik Donald Tramp i demokrata Džo Bajden, i dodaje da Bajdena bolje poznaje i da mu je bio gost u Beogradu.

"Šta bi bilo bolje za Srbiju, mogu da pričam, a ako ste vi zaključili da je Tramp, neću da negiram", kazao je Vučić i podsetio da je bio na skupu "jednog drugog predsedničkog kandidata".

Predsednik Srbije je 2016. učestvovao na panelu Klinton global foruma koji je moderirao bivši predsednik Bil Klinton, u toku predsedničke kampanje njegove supruge Hilari.

Za razliku od Vućića, šef diplomatije Srbije je nekoliko puta pozvao Srbe u SAD da glasaju za Trampa.

"Želim Americi da izađe iz problema, uveren sam da će naši američki partneri naći put, jer njihov izlazak iz krize, znači i brži izlazak Evropske unije, a samim tim i brži izlazak i Srbije ne iz krize, već smanjenog rasta", zaključio
je Vučić.

Vučić je najavio i da ruski šef diplomatije Sergej Lavrov stiže 18. juna u Beograd.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG