Linkovi

Vučić: Vlast spremna za izbore u decembru


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Prvom programu RTS. (Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Prvom programu RTS. (Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak uveče da je prihvatio ideju opozicije i da bi vanredni parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori mogli da budu održani 17. decembra.

Gostujući u programu Radio-televizije Srbije, Vučić je rekao i da će se izbori održati u još nekim opštinama, ali "ne u većini opština."

Naveo je da je spreman i da izboru budu u subotu, 23. decembra, odnosno kad god to opozicija bude želela.

"Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki protiv, ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete opozicione stranke. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je ekonomija desetostruko jača nego kad su oni vladali, ni sa čim nisam saglasan, prihvatio sam njihovu idjeu, mi smo spremni za izbore od 17. decembra. Da, mogu da budu, ići ćemo tada, mi znamo i da su oni favoriti i za izbore u Srbiji, oni to nazivaju rušenjem Vučića“, rekao je predsednik Srbije za RTS.

Vučić je dodao da je razgovarao i sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem i da su se dogovorili kako da se predstave rezultati za Beograd, te da će on, najverovatnije, voditi gradsku listu.

Na pitanje da li će biti na listi SNS-a, odgovorio je da će biti "ako to od njega budu tražili".

XS
SM
MD
LG