Linkovi

Vučić: Govoriću ljudima na Kosovu ono što ne vole da čuju


Predsednik Aleksandar Vučić sa ministom zdravlja Zlatiborom Lončarom u Kliničkom centru Srbije
Predsednik Aleksandar Vučić sa ministom zdravlja Zlatiborom Lončarom u Kliničkom centru Srbije

Prilikom posete Kosovu i Metohiji početkom septembra predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se obratiti srpskom narodu, a kako je sam objasnio u izjavi u petak, tom prilikom će im reći koji su pravci i smernice kojim država planira da vodi kosovsku politiku.

Prilikom obilaska radova u Kliničko-bolničkom centru u Beogradu, on je rekao da je Slobodan Milošević imao dobru nameru da zaštiti srpski interes na Gazimstanu, ali se to, na žalost, u dobrom delu petvorilo u suprotnost, zbog stranog faktora, slabe ekonomije i drugih problema:

"Moja namera je da ljudima govorim ono što ne vole da čuju, ono što nije lako da čuju, a u ispunjenju i u onome što će Srbi i Srbija da imaju - da budemo mnogo uspešniji. I pre svega da sačuvamo mir, da sačuvamo budućnost, i da možemo da napravimo održivo rešenje", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas rekao i da država neće tolerisati decu u uniformi, jer to nije budućnost Srbije. Odgovarajući na pitanje o kampu za obuku dece na Zlatiboru, on je rekao da se zna se kad je vreme za vojsku, a kada za školu.

Živković: Nekad treba ići i protiv 90 odsto građana

Bivši premijer Srbije i lider Nove stranke Zoran Živković predstavio je danas pravac delovanja te partije u 15. tačaka, u kojem je posebna pažnja posvećena rešavanju kosovskog problema, putu Srbije ka EU i razgovorima sa opozicionim strankama.

On je naveo da se trajni mir na Kosovu može ostvariti ako se građanima srpske nacionalnosti pruži normalan život i bezbednost, a govoreći o evrointegracijama, Živković je istakao da svi problemi koji postoje u EU nisu dovoljni da ugroze taj put Srbije, koji, prema njegovom mišljenju, treba da bude i ostane jedina opcija, bez obzira na drugačiji stav javnog mnjenja:

"Posao političara nije da povlađuje nameštenom javnom mnenju, ili loše izmerenom javnom mnenju. To je posao za pevaljke na splavovima, da pevaju pesme koje hoće publika. A političari nekada treba da budu i protiv 90 odsto građana, ako su sigurni da predstavljaju i zastupaju tezu i cilj koji je dobar za taj narod", istakao je Živković.

XS
SM
MD
LG