Linkovi

Veliki požar kod Bara: Povrijeđen vatrogasac, drumski saobraćaj otežan, željeznički u prekidu


Požar u brdima između Sutomora i Bara, u noći 11. avgusta 2022. Foto: VOA/Jovan Radulović
Požar u brdima između Sutomora i Bara, u noći 11. avgusta 2022. Foto: VOA/Jovan Radulović

Jedan vatrogasac je povrijeđen prilikom pokušaja gašenja velikog požara koji je kasno u srijedu zahvatio brda između Sutomora i Bara uzrokujući povremene prekide drumskog i željezničkog saobraćaja, potvrdili su zvaničnici.

Zamjenik komandanta vatrogasne službe Aco Vulević rekao je portal Bar Info da su sve ekipe Službe zaštite i spasavanja na terenu, kao i da povrijeđeni vatrogasac nije životno ugrožen.

"Borimo se, nije lako, ekipe ostaju na terenu do daljnjeg, ne smijemo ništa prepustiti slučaju", kazao je Vulević, dok RTCG javlja da je policija ponovo obustavila saobraćaj magistralnim putem između Bara i Sutomora.

Vulević je Javnog servisu rekao da se radi o požaru velikih razmjera koji se primakao kućama koje se nalaze u blizini, ali je trenutno pod kontrolom.

"Zbog trenutne vremenske situacije, jakog vjetra i promjene smjera, nezahvalno je davati prognoze", rekao je Vulević za RTCG i dodao da se saobraćaj odvijao otežano, te da je sada, koliko toliko, normalizovan. Bar info je javio da su naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušnju bez napajanja električnom energijom.

Policija je prekjuče privela mladića osumnjičenog za podmetanje nekoliko požara koji su zahvatili brda iznad Herceg Novog, a danas su gorjela i brda iznad Perasta i Kostanjice.

XS
SM
MD
LG