Linkovi

Ukrajina spremna za izbore


Arsenij Jacenjuk, predsednik prelazne Vlade Ukrajine
Arsenij Jacenjuk, predsednik prelazne Vlade Ukrajine

Predsednik prelazne Vlade Arsenij jacenjuk poručio da Ukrajinci neće dozvoliti da "banditi koji imaju podršku iz inostranstva" poremete glasanje...

Ukrajina se priprema za ključne predsedničke izbore istovremeno strahujući od novog nasilja, s ciljem da se poremeti sutrašnje glasanje.

U televizijskom obraćanju naciji, predsednik prelazne vlade Ukrajine Arsenij Jacenjuk poručio je da Ukrajinci neće dozvoliti da "banditi koji imaju podršku iz inostranstva" ometu izbore. Jacenjuk je očigledno aludirao na podršku Rusije proruskim separatistima n aistoku zemlje.

On je takođe rekao da su Ukrajinci "platili svojim životima" za ukrajinsku "slobodu, prosperitet i evropsku budućnost", naglašavajući da je upravo zbog toga izbor koji birači sutra naprave veoma važan.

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je obećao da će priznati rezultate sutrašnjih izbora u Ukrajini i izrazio nadu da će novi predsednik Ukrajine okončati vojne opreacije protiv separatista na istoku.

Izbori u Ukrajini mogli bi da budu ključni za zaustavljanje neprijateljstava na istoku zemlje, ali i da doprinesu okončanju najveće kontroverze između Rusije i Zapada još od završetka hladnog rata.
XS
SM
MD
LG