Linkovi

"Kritičari iz fotelje" ocenjuju enterijere u eri Skajp intervjua


Turska redakcija Glasa Amerike Skajpom je intervjuisala analitičarku u Ankari o polaganju mature u Turskoj.
Turska redakcija Glasa Amerike Skajpom je intervjuisala analitičarku u Ankari o polaganju mature u Turskoj.

Ubrzo nakon što je vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči počeo da, preko video linka, svedoči u Kongresu, na Tviteru se pojavila ocena enterijera njegove kuće.

Intervjui preko Zuma, Skajpa i drugih video servisa su značajan deo američke televizije od kad je izbila epidemija koronavirusa a onda se pojavio i novi vid zabave – ocenjivanje tuđih dnevnih i radnih soba.

Do nedavno, Bruno Ruland radio je u knjižari u Berkliju u Kaliforniji, Prinuđen da sedi kod kuće zbog koronavirusa, pažnju su počele da mu privlače knjige na tuđim policama…kao što su one u sobi glumice Kejt Blančet.

“Imala je veliki zid sa knjigama koji je stvarno impresivan. Naučna dela, istorija, Oksfordski rečnik engleskog jezika u više tomova.”

Dok se sve više Amerikanaca oslanja na Zum, Skajp i druge platforme, oni takođe otvaraju svoje kuće za “kritičare iz fotelje” kao što je Ruland.

“Suditi o ljudima na osnovu njihovih knjiga možda nije pošteno, ali ne mogu da odolim”, kaže dobroćudni kritičar.

Čija "Skajp soba" je lepša?
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Ruland nije jedini.

“Provodimo previše vremena zureći u police tih ljudi na televiziji, njihove dnevne sobe ili kuhinje”, konstatuje Klod Tejlor, koji je, da bi se zabavio, zajedno sa svojom devojkom otvorio nalog na Tviteru "RateMySkypeRoom". On ocenjuje enterijere gostiju TV programa na skali od jedan do 10.

“Jedan je nešto što zovemo “talački video”, kada se neko pojavi ispred praznog zida, sa uplašenim izrazom, a 10 je drugi ekstrem. Predsednički istoričar Majkl Bešlos ima neverovatnu sobu za Skajp”, kaže Tejlor.

Za samo 3 nedelje, nalog “Oceni moju Skajp sobu” stekao je više od 120.000 pratilaca.“To je jedna neočekivana intimnost u kojoj sada svi učestvujemo i uživamo” - kaže Tejlor. On priznaje da njegova sopstvena pozadina zaslužuje ocenu pet ili šest ima savet za one koji žele da podignu rejting svoje sobe.

“Jedan dobar trik je, ako želite da koristite police, sednete bar nekoliko metara ispred, to daje interesantnu dubinu.”

Dok zbog pandemije mnogi Amerikanci ostaju kod kuće, ocenjivanje soba u kojima sede analitičari, poznate ličnosti i drugi postalo je nova forma zabave.

“Ovo je jedno kolektivno iskustvo kroz koje svi prolaze sami, ali zajedno, a mislim da je “Ocenjivač soba” jedan od načina koje su ljudii pronašli da se povežu jedni s drugima dok su razdvojeni”, ističe Tejlor.

A svaka razbibriga je dobrodošla, u ova teška vremena.

XS
SM
MD
LG