Linkovi

Pucnjava u prodavnici u državi Njujork, ubijena jedna osoba


Policija ispred prodavnice "Stop & Shop" u mestu Vest Hempsted (Foto: AP)
Policija ispred prodavnice "Stop & Shop" u mestu Vest Hempsted (Foto: AP)

Jedna osoba je ubijena, a dve povređene u pucnjavi u jednoj prodavnici na Long Ajlendu, u državi Njujork, saopštila je u utorak lokalna policija.

Incident se dogodio u kancelariji menadžera, na drugom spratu prodavnice "Stop & Shop" u mestu Vest Hempsted, a ubijen je 49-godišnji radnik, naveli su pripadnici policije na konferenciji za novinare. Povređeni su hospitalizovani i u svesnom su stanju.

Policija je identifikovala osumnjičenog kao 31-godišnjeg Gabrijela Devita Vilsona koji je uhapšen nakon višesatne potrage.

"Imao je mali pištolj. Ne znamo koji je motiv pucnjave", rekao je prethodno komesar policije okruga Nasau Patrik Rajder i dodao je Vilson "bio aktuelni ili bivši radnik prodavnice".

Takođe je naveo da je u prodavnici za vreme pucnjave bilo "par stotina" ljudi.

Očevici su za lokalne medije naveli da su čuli da je ispaljeno najmanje šest hitaca. Pojedini su rekli da je osumnjičeni možda pobegao u autobusu, ali policija nije mogla da potvrdi te navode.

Zvaničnica okruga Nasau Laura Karen prethodno je tvitovala da je došlo do pucnjave u supermarketu "Stop & Shop" i da osumnjičeni još nije priveden.

Karen je navela da je obližnjim školama saopšteno da ne primaju posetioce, a građanima da ne izlaze iz kuće.

Pucnjava u Vest Hempstedu, koji je oko 50 kilometara udaljen od Menhetna, dogodila se nakon niza masovnih ubistava širom zemlje, uključujući i u jednoj prodavnici u Koloradu gde je u martu ubijeno 10 osoba.

XS
SM
MD
LG