Linkovi

Tramp proglasio vanredno stanje u Severnoj Karolini zbog Isaiasa


Kent Ejren i njegov pas Blanko posmatraju talase koje donosi tropska oluja Isaias, u blizini Džejsi bič parka, 2. avgusta 2020, u Vero Biču, Florida.
Kent Ejren i njegov pas Blanko posmatraju talase koje donosi tropska oluja Isaias, u blizini Džejsi bič parka, 2. avgusta 2020, u Vero Biču, Florida.

Meteorolozi upozoravaju na pretnju od obilnih kiša i snažnih vetrova, dok se tropska olula Isaias probija više ka istočnoj obali Sjedinenih Država, uz očekivanje da bi mogla da stigne do kopna u ponedeljak uveče negde duž granice između Severne i Južne Karoline.

Nacionalni centar za uragane saopštio je da bi Isaias trebalo da ostane podalje od obale dok bude prolazio pored Floride preko noći i države Džordžija preko dana u ponedeljak.

Isaias je rano u ponedeljak nosio sa sobom vetrove maksimalne snage 110 kilometara na sat, a očekuje se da će ostati snažna tropska oluja u trenutku kada bude stigao do kopna.

Meteorolozi kažu da dve Karoline i druge države u regionu mogu da očekuju količinu padavina od sedam od 15 centimetara, dok se Isaias bude kretao ka severu tokom narednih nekoliko dana.

Upozorenje zbog tropske oluje na snazi je u ponedeljak rano ujutro duž obale od Floride do Delavera.

Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u Severnoj Karolini pred dolazak oluje tamo, kako bi omogućio pristup federalnim fondovima u cilju koordinacije napora za pomaganje gradovima i naseljima.

Tramp je sličan proglas objavio i u subotu za Floridu.

XS
SM
MD
LG