Linkovi

Kaucija za Todorića - milion evra


Arhiva - Policijski kombi dovozi Ivicu Todorića u zatvor u Remetincu kraj Zagreba, nakon što ga je London izručio Hrvatskoj, 7. novembra 2018.
Arhiva - Policijski kombi dovozi Ivicu Todorića u zatvor u Remetincu kraj Zagreba, nakon što ga je London izručio Hrvatskoj, 7. novembra 2018.

Vanraspravno veće zagrebačkog županijskog suda omogućilo je Ivici Todoriću, jednom od najbogatijih hrvatskih tajkuna, da zameni zatvor kaucijom od 7,5 miliona kuna (milion evra), saopšteno je u četvrtak u Zagrebu. Todorićev advokat kaže da njegov klijent nema taj novac.

"Vanraspravno veće preinačilo je odluku istražnog sudije i to u delu koji se odnosi na kauciju. Veće smatra da se i kaucijom, uz odgovarajuće mere opreza, može postići ista svrha kao i istražnim zatvorom", rekao je portparol Županijskog suda Krešimir Devčić, a prenose hrvatski mediji.

Uz iznos od 7,5 miliona kuna, koje bi Todorić u gotovini trebalo da položi na račun suda kako bi izbegao dalji istržnni zatvor, određene su i mere opreza - zabrana napuštanja Zagreba i oduzimanje pasoša.

Advokat Ivice Todorića Čeda Prodanović izjavio je za portal Index.hr da njegov klijent nema taj novac.

"Trenutno ga nema, a kako će ga skupiti, ne znam. To će biti određeni problem za njega, ali i za odbranu. Mi smo se nadali da ćemo moći s nekom nekretninom premostiti taj problem. Napravili smo određene pripreme, no s ovim iznosom ćemo se morati pomučiti", rekao je Prodanović.

"Imam i ja puno prijatelja, ali teško bih od nekog dobio milijun eura. On možda ima neke bolje", dodao je Prodanović

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 menadžera Agrokora i revizororom, osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna (preko 130 miliona evra) iz "Agrokora". Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicijioni fond "Nexus Private Equity Partners" preko firme "Nexus Investments" dao "Agrokoru".

XS
SM
MD
LG