Linkovi

Tetovaže koje govore i puštaju muziku


Umetnik za tetovaže iz Kalifornije napravio je nešto što mnogi od nas ne mogu ni da zamisle – tetovažu koja proizvodi i zvuk. Tatu majstor nanosi zvučni zapis na kožu mušterije, a ti zvučni talasi koji sadrže ili nečiji glas ili muziku, zatim mogu da se preslušaju uz pomoć aplikacije i mobilnog telefona. Evo kako funkcioniše ova revolucionarna tetovaža ...

Ne samo da zavija pas ove žene, već i tetovaža zvučnog talasa koji preslušava na svom pametnom telefonu.

Umetnik za tetovaže Nejt Sigard naziva svoje tatu crteže - tetovaže zvučnih talasa.

“Koristimo program za prepoznavanje slika u aplikaciji koji prepoznaje kada je uperen u tetovažu i zatim pušta zvuk tetovaže”.

Na aplikaciju za pametni telefon može da se snimi i aplouduje do jednog minuta bilo kakvog zvuka, a ta aplikacija zatim pravi zvučni zapis, ili talas koji može da se istetovira na kožu. Kada je tetovaža završena, fotografija se aplouduje u aplikaciju i pronalazi audio fajl tako da kad neko uperi telefon na tetovažu, pokreće se zvučni fajl.

Sigardov prijatelj Džoš Galner hteo je da istetovira zvučni talas u znak sećanja na svog oca koji je preminuo od raka. Poruka njegovog oca je za druge koji se bore sa ovom opakom bolešću:

“Apsolutno morate da verujete, a kada jednom imate to verovanje, tu želju, možete da postignete sve”.

Sigard teži da uspostavi mrežu istreniranih tatu majstora za zvučne tetovaže širom planete kako bi ljudi mogli ne samo da vide, već i da poslušaju svoju tetovažu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG