Linkovi

Đoković ubedljiv protiv Sebaljosa, sledi Edmund


Novak Đoković u današnjem duelu sa Orasijom Sebaljosom (Foto: AP/Ben Curtis)
Novak Đoković u današnjem duelu sa Orasijom Sebaljosom (Foto: AP/Ben Curtis)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostvario je još jednu laganu pobedu na Vimbdlonu i plasirao se u treće kolo jedinog grand slem turnira na travi.

Đoković je u 2. kolu - u tri seta - 6:1, 6:2 i 6:3 eliminisao Argentinca Orasija Sebaljosa, oduzevši mu servis po dva puta u svakom setu. Meč je trajao 90 minuta, a 12. nosilac imao je i 15 asosova.

Posle sedmog gema u trećem setu, Đoković je zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u levoj nozi, tako da bi to mogao da bude razlog za brigu pred duel trećeg kola, u kojem će se sastati sa Britancem Kajlom Edmundom.

Biće to peti duel srpskog tenisera i Edmunda, prvi na travi, a Đoković vodi 3:1. Međutim, poslednji meč - u Madridu, dobio je Edmund - 6:3, 2:6, 6:3.

Kraj za Čilića

Iznenađenje dana priredio je Argentinac Gvido Pelja, koji je u nastavku juče prekinutog meča pobedio prošlogodišnjeg finalistu Marina Čilića.

Hrvatski teniser lako je poveo sa 2:0 u setovima - 6:3 i 6:1, Pelja je juče započeo preokret - brejkom u 7. gemu trećeg seta, posle čega je meč prekinut, a danas ga kompletirao - 6:4, 7:6 i 7:5.

XS
SM
MD
LG