Linkovi

Đoković pregazio Gofana za deveto polufinale Vimbldona


Volej Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona, u duelu sa Davidom Gofanom iz Belgije (Foto: AP/Tim Ireland)
Volej Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona, u duelu sa Davidom Gofanom iz Belgije (Foto: AP/Tim Ireland)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u deveto polufinale Vimbldona posle još jedne ubedljive pobede u tri seta - 6:4, 6:0 i 6:2, protiv nekada sedmog, a trenutno 23. tenisera na svetskoj rang listi Davida Gofana iz Belgije.

Za plasman u šesto finale Vimbldona u karijeri, Đokovića očekuje duel sa Špancem Robertom Bautista Agutom, koji je u četiri seta bio bolji od Argentinca Gvida Pelje - 7:5, 6:4, 3:6, 6:3. Đoković i Agut su do sada igrali deset puta, Srbin vodi 7:3, ali je Španac dobio oba meča ove godine - u Dohi i Majamiju, oba puta pošto je izgubio prvi set. Na travi nisu igrali nikad.

Do 70. pobede na Vimbldonu (10 poraza), po čemu su od njega bokji samo Rodžer Federer, Džimi Konors i Boris Beker, prvi reket sveta stigao posle nepuna dva sata igre.

Gofan je prvi napravio "brejk", poveo sa 4:3 u prvom setu, ali je Đoković od tog trenutka nanizao 10 gemova zaredom i praktično rešio pitanje pobednika. Brzo je oduzeo servis rivalu i u trećem setu, spasao dve "brejk lopte" u petom gemu, a onda okončao meč na servis Gofana.

U drugom polufinalu sastaće se Švajcarac Rodžer Federer, koji je u četiri seta pobedio Japanca Keija Nišikorija - 4:6, 6:1, 6:4 i 6:4, i Španac Rafael Nadal, koji je u tri seta bio bolji od Amerikanca Sema Kverija - 7:5, 6:2 i 6:2.

Nagradni fond ovogodišnjeg Vimbldona je 38 miliona funti, a pobedniku će pripasti ček na 2.350.000 funti.

XS
SM
MD
LG