Linkovi

Oprečni stavovi o krizi u Siriji


Sirijski predsednik Bašar al-Asad

Sirijski predsednik tvrdi da opozicija neće uspeti dok turski premijer Redžep Tajip Erdogan kaže da je Asad "politički mrtav".

Sirijski predsednik Bašar Al Asad izjavio je da opozicioni borci neće uspeti u svojoj borbi protiv vladinih snaga ali je rekao da vrata dijaloga ostaju otvorena. U komentaru za egipatski nedeljnik Al-Ahram Al-Arabi, Asad je naveo da naoružane grupe sprovode teror protiv države i da nisu popularne u društvu.

U međuvremenu, turski premijer Redžep Tajip Erdogan rekao da je sirijski predsednik „politički mrtav“. U intervjuu Vašington postu, Erdogan je rekao da veruje da Iran, Kina, i Rusija, koje su saveznice Sirije, takođe veruju da će Asad otići ali da postavljaju pitanje šta će se dogoditi nakon pada sirijskog lidera.

Inače, sirijske grupe za zaštitu ljudskih prava saopštile su da sirijska vlada nastavlja da bombarduje nekoliko oblasti na severu zemlje. Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji izvestila je o borbama između pobunjeničkih i vladini snaga u severoistočnom gradu Alepu. Eksplozije su se čule i u Damasku, dok su bombe padale i u provinciji Homs.
XS
SM
MD
LG