Linkovi

Sirija: 50 žrtava eksplozije


Stalni sukobi u Siriji

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, navodi da je u eksploziji u Siriji stradalo 50 osoba.

Sirijska grupa za zaštitu ljudskih prava saopštila je da je u eksploziji u severoistočnoj Siriji poginulo više od 50 ljudi dok su desetine ranjene.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, navodi da se eksplozija odigrala danas kad je u vazdušnom napadu pogodjena benzinska pumpa u pokrajini al Raka.

U medjuvremenu, sirijska državna televizija izvestila je da je vojni helikopter koji se srušio u blizini Damaska odsekao u vazduhu deo repa jednog sirijskog putničkog aviona.

U istom izveštaju navedeno je da se putnički avion sa 200 putnika i članova posade uprkos sudaru bezbedno spustio na medjunarodni aerodrom u Damasku.

Opozicioni aktivisti tvrde da su pobunjenici oborili taj helikopter. Borci koji se bore protiv vlade Al Asada navode da su i ranje obarali vojne helikoptere, uključujući sličan slučaj prošlog meseca u Damasku.

Dopisnik Glasa Amerike, Elizabet Erot, izvestila je o današnjem teškom granatiranju u glavnom gradu. Ona je javila da su učionice bile prepune djaka u četvrti Al Abasijin nedaleko od dela grada zasutog granatama, dok su roditelji dovodili decu iz susednih gradova u kojima besne sukobi.
XS
SM
MD
LG