Linkovi

Specijalni tužilac traži strogu zatvorsku kaznu za Trampovog bliskog saradnika


Bivši šef Trampovog izbornog štaba Pol Manafort

Specijalni tužilac Robert Maler, koji vodi istragu o vezama Trampovog izbornog štaba i Rusije, zatražio je strogu zatvorsku kaznu za bivšeg šefa Tramovog izbornog štaba Pola Manaforta koji je osuđen za finansijske malverzacije i utaju poreza.

Tužioci su u podnesku sudu u Virdžiniji zatražili da Manafort bude kažnjen zatvorom od 19,6 do 24,4 godine, i da plati novčanu kaznu u iznosu od 50 hiljada do 24 miliona.

Ovaj zahtev stigao je nekoliko dana pošto je federalni sudija u Vašingtonu, u odvojenom postupku, utvrdio da je Manafort prekršio dogovor o priznanju krivice, odnosno da je lagao federalne istražitelje. Ta odluka sudije mogla bi da utiče na visinu kazne koju će mu izreći sud u Virdžiniji.

Pol Manafort je jedan od prvih Trampovih saradnika koji je optužen u Malerovoj istrazi o Rusiji. Ipak, nijedna optužnica nije direektno povezana sa ruskim mešanjem u američke predsedničke izbore 2016.

Predsednik Donald Tramp od početka negira da je njegov izborni štab imao veze sa Rusijom i istragu naziva "lovom na veštice".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG