Linkovi

Putin u Beogradu u januaru 2019.


Predsednik Rusije Vladimir Putin u Palati Srbija tokom poslednje posete Beogradu, 16. oktobra 2014. godine (Foto: Reuters/Marko Đurica)

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetiće Srbiju u januaru 2019. godine. Putin je svoj predlog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio preko ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Čepurina, kojeg je Vučić primio i dogovorio se s njim da pripreme za dolazak ruskog lidera u Beograd počnu odmah.

Prema navodima u saopštenju iz kabineta predsednika Republike Srbije, Vučić je rekao da je za Srbiju izuzetna čast da ponovo ugosti predsednika Putina i da će Beograd pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva.

Najavljeno je i da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju, kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, koji će biti u interesu povećanja trgovinske
razmene između Srbije i Rusije i njihovog zajedničkog ekonomskog napretka.

Predsednici Rusije i Srbije Vladimir Putin i Aleksandar Vučić rukuju se tokom susreta u Moskvi, 2. oktobra 2018.
Predsednici Rusije i Srbije Vladimir Putin i Aleksandar Vučić rukuju se tokom susreta u Moskvi, 2. oktobra 2018.

Vučić je rekao da je veoma počastvovan što je nedavno ponovo imao
priliku da u Moskvi razgovara sa Putinom. Razmatrajući tu posetu predsednik Srbije i ambasador Rusije ocenili su da je ona bila od velikog značaja za dalji
razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Kada je reč o situaciji u regionu, Vučić i Čepurin su izrazili očekivanja da će svi na zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti, a predsednik Vučić je naglasio i da će Srbija uvek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika države.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG