Linkovi

Vučić i Rama pozvali na ekonomsku saradnju


Albanski premijer Edi Rama i premijer Srbije Aleksandar Vučić na poslovnom forumu u Nišu

Nakon jučerašnjeg zajedničkog učešća na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma, premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama danas su u Nišu otvorili srpsko-albanski biznis forum. Ko bi mogao da zamisli ovakav sastanak pre sve godine, posle atmosfere zbog drona na fudbalskoj utakmici - rekao je Rama na otvaranju foruma.

Premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama otvorili su danas u Nišu srpsko-albanski poslovni forum, što je, po oceni Rame, sjajan dokaz kako se odnosi dve zemlje, uprkos razlikama, odvijaju u dobrom pravcu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je srpske biznismene da ulažu u Albaniju, i obrnuto, uz poruku da bez ekonomske saradnje nema napretka ni u političkim odnosima:

"Naši bilateralni odnosi će biti bolji. Dobro mi razumemo naše političke razlike, ali dobro znamo takođe da moramo da živimo jedni pored drugih, a da možemo da živimo bolje samo ako zajednički budemo tu energiju usmeravali u pravom smeru. A taj pravi smer je jačanje naših ekonomija, jačanje naše saradnje, jer bez toga nema napretka."

Po rečima albanskog premijera, da bi se ubrzao put evrointegracija obe zemlje, potrebno je da se ubrza međusobno povezivanje tržišta i ukinu barijere, koje će ionako morati biti sklonjene ulaskom u EU. Po njegovim rečima, u Albaniji danas radi 100 srpskih firmi, koje se bave građevinom, turizmom, trgovinom i uslugama, i posluju u dobroj atmosferi, bez ikakvih problema zbog toga odakle dolaze, ističe Edi Rama.

XS
SM
MD
LG