Linkovi

Zimonjiću titula u miksu i finale dubla, Janković poražena


Julijan Noul, Jaroslava Švedova, Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik posle današnjeg finala u miksu na Rolan Garosu
Julijan Noul, Jaroslava Švedova, Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik posle današnjeg finala u miksu na Rolan Garosu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale ovogodišnjeg Rolan Garosa, ali je najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić imao veoma uspešan dan na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Zimonjić se najpre plasirao u finale muškog dubla, a ubrzo posle toga osvojio titulu u miksu sa Slovenkom Katarinom Srebotnik. Do drugog zajedničkog trofeja u Parizu, gde su slavili i 2006, Srebotnik i Zimonjić stigli su posle velike borbe sa kazahstanko-austrijskom kombinacijom Švedova-Noul. Bilo je 4:6, 7:6 i 11:9 za slovenačko-srpski mešoviti dubl posle sat i 34 minuta igre.

Nešto ranije, Zimonjić je sa svojim stalnim partnerom Danijelom Nestorom za svega 56 minuta obezbedio finale u konkurenciji muških parova - 6:0 i 6:3 protiv Južnoafrikanca Mudija i Belgijanca Normana. U borbi za još jedan trofej srpsko-kanadski dubl igraće protiv prošlogodišnjih šampiona Čeha Lukasa Dluhija i Indijca Leandera Paesa. Zimonjić i Nestor igrali su finale Rolan Garosa pre dve godine, ali su poraženi od Urugvajca Kuevasa i Peruanca Horne.

U finalu ženskog singla, u subotu, sastaće se dve veteranke: Italijanka Frančeska Skjavone, kojoj je Elena Dementijeva predala meč posle izgubljenog prvog seta u taj-brejku, i Australijanka Samanta Stosur, koja je posle Žastin Enan i Serene Vilijams pobedila još jednu teniserku koja je boravila na prvom mestu svetske rang-liste - Jelenu Janković. Bilo je 6:1 i 6:2 za 26-godišnju Stosur, koja je do skoro smatrana specijalistom za dubl, a od naredne nedelje će biti šesta na WTA rang-listi. S druge strane, Jelena Janković treći put u poslednje četiri godine gubi u polufinalu "Frenč Opena".

Što se tiče Skjavone, koja za tri nedelje puni 30 godina, ona je na ovogodišnjem Rolan Garosu prvi put u karijeri prošla osminu finala i kada u ponedeljak bude objavljena nova svetska rang-lista, debitovaće među najboljih deset teniserki sveta.

XS
SM
MD
LG