Linkovi

Jelena u polufinalu, Novak ispustio 2-0 u setovima!


Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, ali je najbolji srpski teniser Novak Đoković takmičenje završio u četvrtfinalu, neočekivanim porazom od Australijanca Jirgena Melcera, i to posle vođstva od 2:0 u setovima.

Jelena Janković je do trećeg polufinala na Rolan Garosu stigla pobedom nad Kazahstankom Jaroslavom Švedovom od koje je izgubila na poslednjem Ju Es Openu. Bilo je 7:5 i 6:4 za 4. nositeljku, koja je u drugom setu tri puta imala brejk zaostatka, ali je opet trijumfovala posle sat i 31 minuta igre. Za plasman u drugo Grand Slem finale u karijeri, Janković će se sastati sa Australijankom Samatom Stosur koja je priredila iznenađenje pobedom nad Serenom Vilijams - 6:2, 6:7 i 8:6. U međusobnim duelima Janković vodi sa 3-1 protiv Stosur, ali je Australijanka dobila poslednji duel pre nešto više od dva meseca u Majamiju.

Đoković je s druge strane odlično počeo meč, poveo sa 2:0 u setovima posle tek nešto više od jednog sata igre, a zatim i oduzeo servis Melceru na početku trećeg seta. Međutim, Austrijanac je uzvratio sa tri vezana brejka i osvojio treći set - 6:2. U četvrtom su teniseri čuvali svoj servis, ali je Melcer dominirao u taj brejku, a onda oduzeo servis Djokoviću u devetom gemu odlučujućeg seta i iskoristio treću meč loptu za plamsan u polufinale, posle četiri sata i 15 minuta igre. Bio je to prvi poraz najboljeg srpskog tenisera u situaciji kada je vodio sa 2-0 u setovima.

Melcera u petak u polufinalu čeka Rafael Nadal, koji je u tri seta eliminisao sunarodnika Nikolasa Almagra - 7:6, 7:6 i 6:4.

XS
SM
MD
LG