Linkovi

Odbrana Minesote nerešiv problem za Nagetse, gosti nose dve pobede iz Denvera


Džamal Mari pod pritiskom Džejdena Mekdanijelsa i Nikejla Aleksandera Vokera u drugoj četvrtini utakmice u "Bol areni" (Foto: Reuters/Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)
Džamal Mari pod pritiskom Džejdena Mekdanijelsa i Nikejla Aleksandera Vokera u drugoj četvrtini utakmice u "Bol areni" (Foto: Reuters/Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)

Zvanični šampioni NBA lige Denver Nagetsi doživeli su i drugi poraz na svom parketu u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije - takoreći debakl - 106:80, i došli u veoma tešku poziciju pred nastavak serije u Mineapolisu, gde će Timbervulvsi imati priliku da - u slučaju dve pobede - završe posao i plasiraju se u finale konferencije.

Minesota je i bez francuskog internacionalca Rudija Gobera - favorita za priznanje namenjeno najboljem defanzivcu sezone - koji je propustio utakmicu zbog rođenja deteta, odigrala neverovatnu odbranu i očigledno uspela da izazove frustraciju među košarkašima Denvera. "Vukovi" su posle prve četvrtine imali osam poena viška, a odlučujuću razliku napavili su u drugoj, koju su dobili sa 33:15.

U nekoliko navrata u trećoj četvrtini gosti su imali i više od 30 poena prednosti, a Nagetsi su čak i kada su igrali bolje u odbrani propustali šansu da uhvate priključak.

Minesotu su predvodili Entoni Edvards (7 asistencija) i Karl Entoni Tauns (12 skokova) sa po 27 poena, ali je klupa gostiju ponovo bila značajno bolja od rezervista Denvera (38:23, Naz Rid i Nikejl Aleksander Voker po 14 poena), a ni starteri nisu imali utakmicu za pamćenje.

Nikola Jokić ubacio je 16 poena (5-12, 0-1, 6-6), uz 16 skokova i 8 asistencija za 38 minuta, Eron Gordon završio je sa 20 poena, dok je Džastin Holidej bio najbolji "sa klupe" - 13 poena (4-5 trojke).

Džamal Mari se ispromašivao i ostao "jednocifren" sa 8 poena (3-14, 0-4, 2-2), uz 13 skokova, baš kao i Majkl Porter Džunior - 9 poena (1-7 trojke), a ceo tim Nagetsa šutirao je očajnih 35 odsto iz igre i 30 van linije za tri poena.

Treća utakmica igra se u Mineapolisu u petak uveče po lokalnom vremenu (subotu rano ujutro po evropskom), dok je četvrta u noći između nedelje i ponedeljka po srednje-evropskom vremenu.

XS
SM
MD
LG