Linkovi

Edvards nokautirao šampiona: Minesota povela protiv Denvera u polufinalu Zapada


Nikola Jokić između Rudija Gobera i Karla Entonija Taunsa (Foto: AP/David Zalubowski)
Nikola Jokić između Rudija Gobera i Karla Entonija Taunsa (Foto: AP/David Zalubowski)

Košarkaši Minesota Timbervulfsa poveli su sa 1:0 protiv Denver Nagetsa u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su kao gosti savladali aktuelne šampione sa 106:99.

Najzaslužniji za brejk Minesote već na početku serije bio je fenomenalni Entoni Edvards koji je postigao 43 poena.

Nagetsima nije pomogla ni još jedna dobra partija srpskog centra Nikole Jokića koji je utakmicu završio sa 32 poena, devet asistencija i osam skokova.

Druga utakmica u seriji igra se u ponedeljak, a domaćin će takođe biti ekipa Denvera.

Minesota je furiozno otvorila utakmicu i povela sa 9:0, stavivši do znanja Nagetsima da se ne plaše. I delovali su gosti fizički znatno spremnije i „svežije“. Edvards je pogađao sa svih strane, niko iz tabora Nagetsa nije mogao da ga zaustavi, pa je Minesota došle do vođstva od 18:4.

Ubedljiva prednost gostiju „probudila“ je Nagetse, počeo je Jokić da pogađa, pridružio mu se i Porter, pa se Denver rezultatski vratio u utakmicu, a potom u završnici uvodne četvrtine došao i do prve prednosti na utakmici.

Uspeo je Denver do kraja prvog poluvremena da zadrži prednost, ali kako je vreme odmicalo, postalo je jasnije da će Minesota predstavljati mnogo, mnogo veći izazov od Los Anđeles Lejkersa u prvoj rundi plej-ofa.

Karl Entoni Tauns je u trećoj četvrtini držao u životu gostujuću ekipu, pogotovo u trenucima kada je delovalo da će u prepoznatljivom maniru Jokić i drugovi „slomiti“ rivala i trasirati put ka pobedi.

Sve je ukazivalo na zanimljivu i napetu završnicu u Bol areni u Denveru. Na žalost navijača Nagetsa, više snage i mirnoće imali su igrači Minesote.

Sredinom poslednje četvrtine, na semaforu je stajalo 84:84 i to kao da je bio znak za „Vukove“ da krenu u odlučujući juriš. Gosti su od trenutka napravili seriju 18:7 i praktično rešili pitanje pobednika. Naz Rid je u tim trenucima „vezao“ 10 poena za Minesotu i pretvorio se u heroja iz senke.

Za ekipu Minesote, Tauns je ubacio 20, dok je Rid dodao 16 poena, od čega 14 u poslednjoj deonici, a Majk Konli je ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena i deset asistencija.

U timu Nagetsa, pored Jokića dvocifreni poenterski učinak imala su još dvojica igrača - Majkl Porter džunior sa 20 i Džamal Mari sa 17 poena.

XS
SM
MD
LG