Linkovi

Denver u dramatičnoj završnici eliminisao Lejkerse, Mari ponovo presudio


Džamal mari slavi pobedu nad Lejkersima, 29. aprila 2024. (Foto: Reuters/Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)
Džamal mari slavi pobedu nad Lejkersima, 29. aprila 2024. (Foto: Reuters/Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)

Zvanični šampioni NBA lige Denver Nagetsi pobedili su Los Anđeles Lejkerse - 108:106 i ukupnim rezultatom 4-1 u seriji plasirali se u polufinale Zapada.

Koš odluke, kao i u drugoj utakmici serije, postigao je Džamal Mari, ovog puta 3 sekunde pre kraja, ali Lejkersi nisu mogli ništa da urade u preostalom vremenu jer nisu imali tajm-aut.

Mari je bio najefikasniji pojedinac meča sa 32 poena, uz 7 asistencija, Nikola Jokić je postigao 25 poena (11-16, 1-5, 0-0), imao 20 skokova i 9 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti, dok je Majkl Porter Džunior još jednom sjajno šutirao i završio sa - 26 poena (3-5, 5-7, 5-6).

Lejkersi su se kao i u većini utakmica serije držali odlično i imali prednost u trećoj četvrtini - najviše 9 razlike, ali je Denver serijom u završnici tog perioda preuzeo vođstvo i do kraja češće imao prednost, mada su se timovi smenjivali u vođstvu, uz nekoliko iznenađenja.

Lejkerse je sa 30 poena, 11 skokova i 9 asistencija predvodio 39-godišnji Lebron Džejms, Entoni Dejvis je bio odličan do treće četvrtine, kada je povredio levo rame, ali je nastavio da igra do kraja uz očiglednu nelagodu i završio sa 17 poena, 15 skokova, 4 asistencije i 2 blokade.

Međutim, za razliku od drugih mečeva u seriji, svi starteri Lejkersa bili su vrlo raspoloženi za igru: Ostin Rivs je ubacio 19 poena (9 u poslednjoj četvrtini), Rui Hačimura 15, a Dianđelo Rasel 14, uz 6 asistencija.

U polufinalu Zapada, Denver čeka duel sa Minesotom, koja je u nedelju uveče eliminisala Finiks u četiri utakmice. Prva utakmica serije igra se u subotu, 4. maja u Denveru, druga, u ponedeljak 6. maja takođe u glavnom gradu Kolorada, a onda treća i četvrta igraju u Mineapolisu u petak 10. maja i ndelju 12.

U preostalim utakmicama večeri, Boston je još jednom trijumfovao u Majamiju, ovog puta 102:88 i poveo sa 3-1 u seriji, pred petu utakmicu koja se igra u Bostonu, u sredu uveče, dok je Oklahoma Siti Tander trijumfovao u Nju Orleansu - 97:89 i sa 4-0 u seriji eliminisao Pelikanse.

XS
SM
MD
LG