Linkovi

Glumac Alek Boldvin o smrtonosnoj pucnjavi na setu: "Nisam povukao oroz"


Glumac i producent Alek Boldvin tokom intervjua za ABC, 2. decembra 2021.
Glumac i producent Alek Boldvin tokom intervjua za ABC, 2. decembra 2021.

Alek Boldvin izjavio je da nije povukao obarač pištolja kojim je ubio direktorku fotografije na setu filma "Rast", dok su istražitelji u Novom Meksiku precizirali kako je bojeva municija možda stigla do seta.

Boldvin, koji je držao pištolj za koji mu je rečeno da je bio bezbedan, govorio je po prvi put u intervjuu o pucnjavi 21. oktobra.

"Pa, obarač nije povučen. Nisam povukao obarač", rekao je glumac novinaru televizije ABC Džordžu Stefanopulosu, prema odlomku objavljenom u sredu iz intervjua, koji će u celosti biti emitovan u četvrtak.

"Nikada ne bih uperio pištolj ni u koga i povukao obarač na njih. Nikada", dodao je Boldvin.

Direktorka fotografije Halina Hačins je ubijena, a reditelj Džoel Souza je ranjen u, kako je Boldvin ranije rekao, tragičnoj nesreći na setu vestern filma koji je snimao u blizini Santa Fea.

Odeljenje šerifa Santa Fea saopštilo je u sredu da nema komentar na Boldvinovu izjavu. Nije poznato da li su vlasti istraživale scenario slučajnog opaljenja.

Krivična prijava nije podneta. Istražitelji su fokusirali svoje napore na to kako su bojevi meci, a ne ćorci, dospeli na filmski set.

Sudski dokumenti objavljeni u sredu pokazuju da su došli do dokumenata produkcije filma "Rast" i, veruje se, do dobavljača municije za revolver poput onog koji je Boldvin koristio, tokom pretresa ove nedelje u prostorijama dobavljača rekvizita i oružja za filmske setove iz Albukerkija.

Dobavljač, identifikovan kao Set Keni, ranije je rekao policiji da veruje da su bojevi meci pronađeni na setu možda bili "reciklirana municija" koju je prethodno nabavio od prijatelja, prema dokumentima. Reciklirana municija se pravi od ponovo sastavljenih recikliranih komponenti, uključujući metke.

Keni nije bio dostupan za komentar u sredu.

Boldvin se držao povučeno nakon nesreće na ranču Bonanza Krik u blizini Santa Fea.

Boldvin, koji je bio zvezda i takođe producent niskobudžetnog vesterna, "prošao je do detalja šta se desilo na setu tog dana", rekao je Stefanopulos u sredu u emisiji ABC "Dobro jutro Ameriko" uoči emitovanja intervjua.

Dva člana ekipe podnela su građanske tužbe optužujući Boldvina, producente i druge zbog nemara i labavih bezbednosnih protokola. Producenti su rekli da sprovode sopstvenu internu istragu.

XS
SM
MD
LG