Linkovi

Aleku Boldvinu rečeno da je pištolj rekvizit "bezbedan" i da nema prave metke


Glumac Alek Boldvin na filmskom setu u Novom Meksiku gde se dogodila tragedija
Glumac Alek Boldvin na filmskom setu u Novom Meksiku gde se dogodila tragedija

Glumcu Aleku Boldvinu u ruke je dat pištolj rekvizit za koji je rečeno da je bezbedan i da ne sadrži prave metke, što se ispostavilo netačnim i rezultiralo smrću direktorke fotografije i ranjavanjem reditelja, saopštila je policija.

Alekn Boldvin je na snimanju filma "Rđa" u Nju Meksiku usmrtio direktorku fotograije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souza kada je pucao iz pištolja rekvizita. Hačins je umrla u bolnici, a Souza je pušten na kućno lečenje.

Pomoćnik reditelja koji je Boldvinu dao pištolj u ruke nije znao da u njemu ima pravih metaka, piše u izveštaju policije.

Boldvin je rekao da je u šoku od toga šta se desio i da u potpunosti sarađuje sa policijom, a mediji su preneli da je napustio set. Na Tviteru je napisao da mu je "srce slomljeno zbog onoga što se desilo".

"Nema reči kojima mogu da opišem tugu i šok nakon tragičnog incidenta u kome je život izgubila Halina Hačins, majka, supruga i koleginica koju smo duboko poštovali. U kontaktu sam sa njenim mužem, nudim podršku njemu i ostatku porodice. Srce mi je slomljeno zbog supruga i sina svih koji su voleli Halinu".

Snimanje filma je momentalno obustavljeno. Lokalni šerif je rekao da nije podneta krivična prijava i da je istraga u toku. Boldvin je svojevoljno dao izjavu policiji.

Sudija u Santa Feu izdao je nalog za pretres filmskog seta, oružja, kamera, dokumentacije.

Policija je saopštila da se incident desio na ranču Bonanca krik u Santa Feu i da se ne zna da li je u toku bila proba ili snimanje scene.

Pištolj iz kojeg je Boldvin pucao bio je jedan od tri, a predao mu ga je pomoćnik reditelja.

"Kada mu je dao pištolj, uzviknuo je da je bezbedan i da nema metaka u sebi", navodi se u policijskom izveštaju.

Los Anđeles tajms i Dedlajn Holivud citiraju i druge učesnike na snimanju filma koji kažu da je nekoliko kamermana napustilo set i pre tragedije. Takođe, i da je su se već događali incidenti sa pištoljima rekvizitima.

"Kasnile su nam plate po tri nedelje, izbacivali su nas iz hotela, nismo bili bezbedni kada je reč o kovidu, a povrh svega - ni kada je reč o oružu. Sve u svemu, loši bezbednosni uslovi na setu", izjava je jednog od angažovanih na snimanju filma.

Iz produkcije filma niko nije komentarisao ove navode, samo su rekli da su "svesni da postoje žalbe na bezbednosne uslove na setu i da sprovode internu istragu o tome".

XS
SM
MD
LG