Linkovi

Stefanović: Krivična prijava zbog napada na Trifunovića


Lider Pokreta slobodnih građana Serger Trifunović (levo) na protestu podrke Lideru SSP Draganu Đilasu
Lider Pokreta slobodnih građana Serger Trifunović (levo) na protestu podrke Lideru SSP Draganu Đilasu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je protiv jedne osobe podneta krivičlna prijava jer je u centru Beograda napala lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, prenosi N1.

"Za drugo lice, iz drugog indicenta koji se desio, tužilaštvo će odrediti kvalifikaciju i da li ima mesta za nju", rekao je Stefanović za TV Prva.

On je naveo da u tom drugom slučaju nije bilo fizičkog napada i da je taj čovek poznat od ranije po pretnji Simi Spasiću, kada je izvukao šrafciger i udaljio se.

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović napadnut je ispred restorana "Ruski car" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore.

Kako se navodi, nepoznati čovek je provocirao Trifunovića pitanjima "Ko ovo plaća" i onda ga je u jednom trenutku udario u lice.

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić, potvrdio je i da je policija, koja je bila u blizini, privela napadača, a da će advokat Pokreta slobodnih građana podneti prijavu protiv počinioca.

Iz PSG su potvrdili da se Sergej Trifunović oseća dobro.

MUP: Privedena dva lica

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su privedena dva lica zbog narušavanja javnog reda i mira u centru Beograda.

Policija sumnjiči Ž.A. (67) da je nakon kraće rasprave "udario zatvorenom šakom" Sergeja Trifunovića, a potom je "u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M.Đ. (65) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta".

Policija je privela i Ž.A. i M.Đ. i obavestila tužilaštvo koje će odlučiti o daljem toku postupka, saopšteno je.

XS
SM
MD
LG