Linkovi

"Biće sankcionisani svi iz državnih redova koji sarađuju sa kriminalcima"


Nebojša Stefanović, ministar odbrane
Nebojša Stefanović, ministar odbrane

U ponedeljak ujutru u zgradi Predsedništva Srbije održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost čija je tema bilo nedavno hapšenje organizovane kriminalne grupe na čelu sa Veljkom Belivukom.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obratio se posle sednice medijima i rekao da će biti sankcionisani svi iz redova držve koji su sarađivali sa kriminalcima, a najavio je i još takvih akcija i "protiv drugih kriminalnih grupa"

"Na sednici su analizirane veze organizovanog kriminala sa predstavnciima državnih organa, što će država sankcionisati. Sankcionisaće se oni koji su sa njima sarađivali ili im davali informacije", rekao je Stefanović, prenosi Fonet.

Organizovana kriminalna grupa od 17 članova, čiji su predvodnici Veljko Belivuk i Marko Miljković, tereti se za otmice, ubistva i trgovinu drogom i stavljanje u promet oružja. Članovima grupe određen je pritvor od 30 dana.

Ministar odbrane je rekao da se na sednici Saveta za nacionlanu bezbednost govorilo i o situaciji na Kosovu koja je "složena" i o tome šta rade državni organi da bi očuvali bezbednost i stabilnost.

"U saradnji s KFOR-om da nastavimo da štitimo stabilnost i bezbednost srpskog stanovništva, da pokažemo da smo ozbiljni i odgovorni partneri i da pošaljemo jasnu poruku da nikakav pogrom nećemo dozvoliti“", kaže Stefanović.

Na sednici se, kako je rekao, razgovaralo i u dodatnim ulaganjima u policiju i BIA, kao i o nabavci naoružanja i opreme.

Sednici Saveta za nacionalu bezbednost predsedavao je predsednik Aleksandar Vučić, a prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministar policije Aleksandar Vulin, ministarka pravde Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić.

XS
SM
MD
LG