Linkovi

Nebojša Stefanović saslušan u istrazi o kriminalnom klanu Belivuka


Nebojša Stefanović, ministar odbrane Srbije (arhivska fotografija)
Nebojša Stefanović, ministar odbrane Srbije (arhivska fotografija)

U Višem tužilaštvu u Beogradu saslušan je ministar odbrane Srbije Nebojše Stefanovića u istrazi o kriminalnom klanu Veljka Belivuka. Stefanović je izbegao novinarske ekipe na glavnom ulazu u Palatu pravde i na saslušanje ušao na sporedni ulaz.

Stefanović se saslušava u svojstvu svedoka u slučaju uhapšenog bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića, koji je optužen da je naložio vraćanje blindiranog automobila Marku Miljkoviću, pripadniku klana Veljka Belivuka, piše Fonet.

Stefanović je u to vreme bio ministar unutrašnjih poslova, a Papić je u istrazi rekao da mu je on dao nalog da vrati auto Miljkoviću.

Kako javlja N1, Papićev advokat Branislav Tapušković novinarima ispred Palate pravde je preneo da je ministar Stefanović osporio sve ono što su svedoci govorili o slučaju vraćanja vozila, kao i da on osporava bilo kakvo znanje o blinidranim vozilima.

O tome postoji dokumentacija, jasno je kao dan da je vozilo bilo oduzeto i da je uprkos tome vraćeno. Ministar Stefanović nije o tome ništa znao, iako je bio ministar policije. Ostalo je da se to procenjuje u sklopu izvedenih dokaza. Ono što mogu da kažem je da je Stefanović rekao da čak nije znao ni koje izdao naredbu za vraćenje vozila, a to nije bio onaj koga ja branim. Shvatite ovo kako god hoćete, meni je u interesu pozicijski ispektor koga branim, koji je žrtva manipulacije, da bi se prikrile mnoge druge stvari koje se tiču vitalnih činjenica u odnosu na blindirana vozila koja su šetala po ovom gradu, a koja nisu na pravi način kontrolisana“, rekao je Tapušković.

Tapušković je rekao i da po njemu nema osnova za podizanje optužnog predloga protiv Papića.

Pritvor za Veljka Belivuka i još 19 pripadnika njegovog klana osumnjičenih za ubistva, posedovanje droge i oružja, produžen je 2. aprila za još 30 dana.

XS
SM
MD
LG