Linkovi

Samo jedna ponuda za kupovinu PKB-a


Arhiva, ilustracija

Na tenderu za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograd ponudu je dala samo jedna kompanija - Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja u Srbiji ima registrovanu firmu, a sva dostavljena dokumentacija ispunjava uslove tendera, utvdila je tenderska komisija koja je otvorila jedinu pristiglu ponudu.

Finansijska ponuda Al Dahre biće otvorena u petak, najavljeno je iz Ministarstva finansija, a prenose mediji.

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu imovine PKB po početnoj ceni od 104,5 miliona evra istekao je u ponedeljak 10. septembra. Na prodaju je ponuđeno 16.785 hektara zemljišta PKB-a, u Surčinu, Paliluli i Zrenjaninu, kao i stoka, objekti, oprema, rezervni delovi, kao i imovina zavisnih društava - Ekolaba, Instituta PKB Agroekonomik i Veterinarske stanice PKB.

Na prodaju su ponuđene i dve parcele gradskog građevinskog zemljišta u Borči od 1,8 hektara i 1,2 hektara, po početnoj minimalnoj ceni od 939.113 evra, odnosno 284.000 evra.

Po podacima Samostalnog sindikata PKB-a, imovinu preduzeća čini oko 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, i druga nepokretna imovina i mehanizacija.

PKB ima oko 1.700 radnika kojima su, kako tvrde u sindikatu, obećane otpremnine od 450 evra po godini staža.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG