Linkovi

Raste broj žrtva naleta uragana Majkl, trenutno 11


Razorene kuće u naselju Meksiko Bič na Floridi (Foto: Reuters)

Uragan “Majkl” skoro je sravnio sa zemljom pojedine delove Floride, i izazvao poplave u Severnoj i Južnoj Karolini i Virdžiniji - koje se još nisu oporavile od pretthodnog uragana “Florens”. Do sada je registrovano 11 žrtava uragana, ali nadležni na Floridi strahuju da će broj biti veći, jer se tek krenulo sa pretragom srušenih kuća. Spasioci su danonoćno na terenu u potrazi za preživelima, a veliki problem predstavlja i to što je zbog naleta uragana 1,5 miliona ljudi ostalo bez struje.

Na Floridi je i dalje u toku spasavanje ljudi.

“Pomoć stiže sa kopna, mora i iz vazduha”, kaže guverner Rik Skot.

Raste broj žrtva naleta uragana Majkl, trenutno 11
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Jedna žena iz Panama Sitija je spasena helikopterom. Spasioci su non stop na terenu i probijaju se kroz haos koji je ostao posle uragana. Kuće su sravnjene sa zemljom, a ulice pune slupanih automobila. Područja pogođena uraganom i dalje su opasna po život.

Brok Long, iz Federalne agencije za vanredne situacije (FEMA) objašnjava:

“I dalje nije bezbedno za povratak. Posebno u zalivskom delu Floride. Nema ni potrebne infrastrukture za život”.

Nacionalna garda i dalje pretražuje domove u potrazi za preživelima. I ne samo za ljudima, nego i zarobljenim životinjama.

U naletu uragana najgore je prošao severozapad Floride, a oluja je nastavila dalje ka Džordžiji, Severnoj i Južnoj Karolini, Virdžiniji.

Guverner Severne Karoline Roj Kuper poručio je:

“Danas počinjemo obnovu posle novog uragana”.

Obilna kiša i poplave izazvale su haos u Vidržiniji i Severnoj Karolini. Drveće je oboreno, a neke ulice su potpuno pod vodom. Zbog naleta uragana “Majkl” skoro 900 hiljada domaćinstava i poslovnih objekata u Džordžiji, Alabami, Severnoj i Južnoj Karolini i na Floridi je bez struje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG