Linkovi

Sve više zemlja ponovo uvodi restrikcije zbog delta soja koronavirusa


Sidnej je pod strogim režimom zatvaranja zbog rasta broja obolelih
Sidnej je pod strogim režimom zatvaranja zbog rasta broja obolelih

SAD su upozorile svoje državljane da ne putuju u određen broj afričkih zemalja i UAE, dok Portugal, Španija i Hong Kong uvode nove restrikcije za putnike iz Velike Britanije zbog širenja novog delta (indijskog) soja koronavirusa.

Hong Kong će zabraniti letove iz Velike Britanije gde je skoro u 95 odsto slučajeva obolelih od Kovda registrovana delta varijanta.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, Britanija dnevno beleži više od 14 hiljada novozaraženih. Istovremeno, mere su popuštene jer je kompletno vakcinisano 48 odsto populacije.

Stejt department je podigao nivo upozorenja za UAE, Liberiju, Ugandu, Mozambik i Zambiju i preporučujue Amerikancima da tamo ne putuju zbog širenja infekcije.

Povećan broj obolelih beleži se i u Južnoafričkoj republici. U nedelju je registrovano 15 hiljada novozaraženih i 122 umrlih, a nadležni kažu da je za novi talas zaslužna delta varijanta.

Zbog porasta broja obolelih, ponovo se zabranjuju javna okupljanja, kao i prodaja alkohola, a na snazi je i policijski čas.

Prema podacima Džons Hopkinsa, globalno je zabeleženo više od 181 milion zaraženih osoba. I dalje vode SAD sa 33,6 miliona, sledi Indija sa više od 30 i Brazil sa više od 18 miliona zaraženih.

Sidnej je trenutno u režimu zatvaranja jer raste broj zaraženih.

Ipak, jedan par je prekršio restrikcije i višestruko je trpeo posledice. Prema navodima agencije AFP, par nudista je izašao da se sunča, kada ih je pojurio jelen i morali su da zovu nadležne upomoć.

Dvojica muškaraca su platila kaznu od 760 dolara zbog kršenja pravila.

XS
SM
MD
LG