Linkovi

"Rusija neće izvoditi vojne operacije u Venecueli"


Avion sa zastavom Rusije na aerodromu "Simon Bolivar" u Karakasu

Rusija je jasno rekla da dolazak njenih "specijalaca" u Venecuelu nema veze sa "vojnim kontingentom", već je u skladu sa dogovorom o vojnoj saradnji, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Rusija je jasno naznačila da svrha dolazaka "specijalaca" u Karakas nema veze sa vojnim kontingentima. Stoga, spekulacije o tome da će Rusija izvesti neke vojne operacije u Venecueli su bez osnova", odgovorila je Zaharova na pitanja iz SAD o vojnom prisustvu Rusije u Venecueli.

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je ranije da Rusija "mora da izađe" iz Venecuele.

Rusija saopštava da njena misija nije pretnja po stabilnost regiona i odbacuje poziv SAD da povuče vojnike iz Venecuele.

Sjedinjene Države, zajedno sa desetinama drugih zemalja, priznale su opozicionog lidera i samoproklamovanog predsedenika Venecuele Huana Gvaida kao privremenog predsednika, dok Rusija podržava predsednika Nikolasa Madura.

U Venecueli i dalje traje humanitarna kriza. Većina domaćinstava je bez struje, nema pijaće vode ni dovoljno hrane. Zatvorene su škole i prodavnice, a teško je uhvatiti i signal mobilne telefonije.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG