Linkovi

RSF: Privesti odgovorne za slanje prijetećih poruka uredniku i kolumnisti Antene M


Logo nevladine organizacije "Reporteri bez granica" (Foto: AFP)
Logo nevladine organizacije "Reporteri bez granica" (Foto: AFP)

Međunarodna nevladina organizacija "Reporteri bez granica" snažno je osudila prijetnje koje su na društvenim mrežama upućene glavnom uredniku i kolumnisti radija i internet portala Antena M, Darku Šukoviću i Draganu Bursaću.

"Pozivamo policiju i tužioce u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini da te prijetnje - naročito prijetnje smrću - shvate veoma ozbiljno i što je brže moguće privedu počinioce", naveo je u pisanoj reakciji za Glas Amerike Pavol Salaj, koji je u toj nevladinoj organizaciji zadužen za Evropsku uniju i Zapadni Balkan.

Antena M je u srijedu objavila vijest o prijetnjama upućenim Bursaću, bosansko-hercegovačkom novinaru, koji je dobio poruku: “ja sam mrtav ozbiljan, ubiću te priviriš li ikad u CG… metak u glavu, pozdrav”.

"I ti si na spisku, Šukoviću. Čisto da znaš. Samo ću tebe da kidnapujem i mučim satima. Bombu ću vam tamo bačiti", piše u poruci poslatoj zvaničnoj Fejsbuk stranici Antene M, potpisanu imenom i prezimenom njenog navodnog autora i dodatkom - "glavom i bradom", nakon što je taj portal objavio vijest o prijetnji Bursaću.

Crnogorski zvaničnici osudili su prijetnje upućene Šukoviću i Bursaću, a američka ambasada u Podgorici ocijenila je da je to "još jedan primjer u seriji neprihvatljivih pokušaja zastrašivanja medija".

XS
SM
MD
LG