Linkovi

Rektorka Popović osudila upad aktivista SNS u Rektorat


Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, na konferenciji za štampu u Medija centru u Beogradu, 26. maja 2015. (Foto: Medija centar Beograd)

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović osuila je prošlonedeljni upad pripadnika vladajuće Srpske naprene stranke u zgradu Rektorata.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u nedelju, rektorka saopštava da je pregledom video materijala koje su dostavili studenti UB u blokadi Rektorata, ustanovljeno da "postoje dokazi da je u petak, 13. septembra, u zgradu Rektorata ušla grupa aktivista vladajuće stranke", saopštila je rektorka Ivanka Popović.

Popović kaže da je ovaj događaj u direktnoj suprotnosti sa članom 9 Statuta UB, koji jasno definiše da na "Univerzitetu nije dozvoljeno organizovanje ili delovanje političkih stranaka, niti održavanje skupova ili na drugi način delovanja koji imaju u osnovi političke ili stranačke ciljeve”.

"Podržavamo sve studente UB koji se zalažu za ostvarivanje njegove autonomije i njegovo slobodno delovanje. Osuđujemo postupke aktivista
vladajuće stranke koji su ugrozili njegovu autonomiju"
, saopštila je rektorka.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG