Linkovi

Bez dogovora posle razgovora rektorke sa studentima


Ulaz u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu, Foto: VOA
Ulaz u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu, Foto: VOA

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović ušla je jutros u zgradu Rektorata da bi razgovarala sa grupom studenata iz udruženja "1 od 5 miliona", koja od petka, 13. septembra drži u blokadi zgradu Kapetan Mišinog zdanja. Sudeći prema izjavama, razgovori nisu dali rezultate i blokada se nastavlja.

Razgovori su trajali duže od dva sata, a Popović nije bila raspoložena da daje izjave za medije, dok studentkinja Mila Jovanović kaže da su to bili samo razgovori, a ne pregovori.

Zgradu Rektorata napustiće, kako tvrde, u roku od sat vremena čim budu ispunjeni njihovi zahtevi, a ukoliko do toga ne dođe najavljuju radikalizaciju blokade.

Zajedno sa rektorkom u zgradu su ušli i prorektor Gordana Ilić Popov i student-prorektor Danilo Potparić, dok su ostali zaposleni u Rektoratu ostali ispred zgrade.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević ocenio je juče da je blokada Rektorata Beogradskog univerziteta "flagrantno narušavanje autonomije univerziteta" i da je to "teror jedne male grupe ljudi koji se apsolutno bave politikom".

Ulazna vrata u zgradu rektorata studenti su prelepili trakom na kojoj piše "cenzurisano", Foto: VOA
Ulazna vrata u zgradu rektorata studenti su prelepili trakom na kojoj piše "cenzurisano", Foto: VOA

Inače, pred zgradu Rektorata stigao je i lider DS Zorana Lutovac, koji je i juče zajedno sa liderom Dveri Boškom Obradovićem bio ispred zgrade “kao građanin” da bi podržali studente.

Rektorka Popović je i juče ušla u zgradu, a posle toga je za medije rekla da je razgovarala sa studentima, ali nije želela da iznese detalje.

XS
SM
MD
LG