Linkovi

Razgovori o Ukrajini sutra u Berlinu


Ukrajinski vojnici čuvaju bezbednosni punkt u Donjecku
Ukrajinski vojnici čuvaju bezbednosni punkt u Donjecku

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer izjavio da se nada da će susret sa kolegama iz Rusije, Ukrajine i Francuske pomoći u okončanju nasilja u istočnoj Ukrajini i omogućiti dopremanje humanitarne pomoći građanima u ugroženom području...

Ministri spoljnih poslova Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke treba sutra da se sastanu u Berlinu kako bi razgovorali o ublažavanju tenzija u Ukrajini.

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer izjavio je za nemački dnevnik "Bild" da se nada da će ti razgovori pomoći u okončanju nasilja u istočnoj Ukrajini i omogućiti dopremanje humanitarne pomoći građanima u ugroženom području.

U međuvremenu, predsednik Francuske Fransoa Oland je posle današnjeg sastanka sa prvim čovekom Evropske komisije Žoze Manuelom Barozom, pozvao Rusiju da poštuje ukrajinski teritorijalni integritet , a Ukrajinu da demonstrira uzdržanost u svojim vojnim aktivnostima. Oland je poručio da je Francuska spremna za novi samit o toj krizi i da bui sutrašnji susret četvorice ministara u Berlinu mogao da bude prvi korak u tom smeru.

Kasno sinoć, Bela kuća je saopštila da ne može da potvrdi navode ukrajinskih zvaničnika da su njihove trupe uništile ruksi vojni konvoj koji je navodno prešao granicu i ušao u istočnu Ukrajinu.

XS
SM
MD
LG