Linkovi

Raste bilans žrtava, prinudna evakuacija


Ostaci skladišta u kojem su se pre tri dana dogodile eksplozije
Ostaci skladišta u kojem su se pre tri dana dogodile eksplozije

Prema pisanju dnevnika "Pekinške vesti", koji se poziva na izvore iz policije, natrijum cijanid, toksična hemikalija koja može da bude smrtonosna, otkrivena istočno od mesta gde su se dogodile eksplozije i požar u Tijanđinu

Bilans žrtava velikih eksplozija u kineskoj luci Tijanđinu značajno se povećao - na 104 osobe, među kojima je 21 vatrogasac, prenose kineski državni mediji, navodeći zvanične izvore.

Kineske vlasti naredile su momentalnu i obaveznu evakuaciju u blizini industrijskog dela grada, koji je poptuno uništen zbog požara i naknadnih eksplozija.

Pekinške vesti prenose da se svi oni koji žive u prečniku od tri kilometra od skladišta opasnog materijala, u kojem se dogodila eksplozija, na silu evakuišu iz te oblasti zbog mogućeg hemijskog zagađanja. Prema pisanju dnevnika, koji se poziva na izvore iz policije, natrijum cijanid, toksična hemikalija koja može da bude smrtonosna, otkrivena je istočno od mesta nesreće.

Tim, koji čini više od 200 vojnih stručnjaka za nuklernu fiziku i biohemiju, već danima ispituje tu oblast zbog mogućeg pristustva opasnih hemikalija.

Državna novinska agencija Šinhua javlja da su jedinice za atomsko-biološko-hemijsku odbranu kineske vojske danas spasile jednog čoveka 50 metara od centra eksplozije. Narodni dnevnik prenosi da je 50-godišnjak spasen iz kontejnera oko 2 sata popodne po lokalnom vremenu, skoro tri dana posle eksplozija.

Kineska državna televizija CCTV javila je da su spasilačke operacije suspendovane pošto je izbio novi požar, kada se automobil neznatno oštećen tokom eksplozije naknadno zapalio. CCTV je emitovala snimak kako se tamni dim diže iznad mesta nesreće.

XS
SM
MD
LG