Linkovi

Putin čestitao praznike Vučiću


Predsednik Rusije u poseti Beogradu, januar 2019.
Predsednik Rusije u poseti Beogradu, januar 2019.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitku uoči Nove godine i Božića, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

"Odlazeća godina je donela nelaka iskušenja za sve nas. U punoj meri smo se uverili u značaj odnosa strateškog partnerstva koje omogućava našim zemljama da ujedine napore u suprotstavljanju savremenim pretnjama i izazovima, uključujući i pandemiju koronavirusa", navodi se u čestitki.

Putin poručuje da je "uveren da će se nastaviti prisna saradnja u svim ključnim pravcima i realizacija projekata", kao i da to "odgovara interesima bratskih naroda Rusije i Srbije i jačanju stabilnosti na evropskom kontinentu", navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije se u četvrtak sastao i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.

Dvojica zvaničnika su razgovarala o nedavnoj poseti šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i konstatovali da je ta poseta potvrdila strateško partnerstvo dveju zemalja, saopštio je Vučićev kabinet.

Rečeno je da su radovi na gasovodu kroz Srbiju pri samom kraju, kao i da se nastavljaju radovi na deonici pruge do Novog Sada.

Tema razgovora bili su i rezultati ruskih stručnjaka u borbi protiv Kovida 19 i o vakcini, piše u saopštenju.

XS
SM
MD
LG