Linkovi

Protest u Beogradu: Zašto RTS izveštava o Asanžu, a ćuti o uzbunjivaču iz Krušika?


Protestna šetnja 1 od 5 miliona u Beogradu, 23. novembra 2019.
Protestna šetnja 1 od 5 miliona u Beogradu, 23. novembra 2019.

Protest #1od5 miliona, 56. po redu, završen je ispred zgrade Radio
televizije Srbije u Beogradu, gde su organizatori na vrata javnog servisa zalepili plakate " Pa šta... Marija Lukić, Pančićev vrh...", prenosi Fonet.

Na nalepnicama se uz reči "pa šta.." nalaze pobrojani uzbunjivači, davljenje organizatora protesta i ostale afere vlasti, kako to navode organiztori protesta.

Studentkinja Valentina Reković objasnila je da je reč o reakciji predsednika Aleksandra Vučića na pomenute afere.

"Zalepili smo na vrata RTS da im kazemo da njima ne sme da bude "pa šta" kao predsedniku", dodala je ona i najavila sledeći protest 4. januar 2020. godine

Kolona se u jednom trenutku zaustavila kod zgrade predsednika Srbije, na Andrićevom vencu, gde su uzvikivali "Vučić -Milo diktatori".

"Zašto RTS izveštava o požaru u Australiji, a ne o zapaljenoj kući novinara Milana Jovanovića"

Pre polaska u šetnju, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić čestitao je građanima na upornosti i hrabrosti uprkos zastrašivanju i blaćenju koju čine predstavnici vlasti ali i neke njegove
takozvane kolege - propagandisti.

"Lažnjaci nas zasipaju govorom mrznje besomučno lažu i obmanjuju, to čine sve televizije sa nacionalnom frekvencijom, skoro sve lokalne televizije i skoro sve nacionalne novine...Zašto nas dave vestima o velikim izbornim pobedama Aleksandra Vučića i naprednjaka, a ne informišu svoje gledaoce o potplaćivanju birača, zloupotrebama, pritscima i svemu sto urušava izborni proces", pitao je Bodrožić.

"Direktor i urednici RTS-a moraće da objasne zašto nas obaveštavaju o požarima u Australiji, a ćutali su o požaru u kući mog kolege Jovanovića, ili o
uzbinjivaču iz 'Krušika',
a obaveštavali nas o Snoudenu i Asanžu", pitao je on.

Reković je rekla da je ovo kraj 2019 i da je vlast "napredovala u pljačkanju države i naroda, uskraćivanju ljudskih prava, prava na slobodno mišljenje i delovanje, da je trgovala oružjem, gajila drogu, slala ministre vojske da služe vojsku i branila plagijatora ministra finansija.

"Građani su na ulici poceli slobodno da misle govore, deluju i pokazali su da mozemo da oslobodimo Rektorat, Aleksandra Obradovica i svaku instituciju u državi", zaključila je Valentina Reković.

XS
SM
MD
LG